top of page

Sisusta terassisi syksyyn

Vaikka vielä on kesäisen lämmintä, lähestyy syksy kovaa vauhtia. Leuto syksy on mitä ihaninta aikaa, ja terssi on juuri oikea paikka nauttia siitä. Alta löydät ideoita terassin ja parvekkeen syksysisustukseen ja kuinka tehdä niistä viihtyisiä.


Rivin Puutarhasuunnittelu - Viihtyisä terassi

Syksyiset värit

Ruskan värit kuten murrettu oranssi, tummapunainen, keltainen ja ruskea heijastavat syksiyisen luonnon värejä, mutta tulen sävyinä tuovat myös lämpöä. Jos olet valinnut terassisi tai parvekkeesi pääväreiksi neutraaleja sävyjä kuten beigeä, harmaata, mustaa, musteensinistä tai kermanväristä, saat niihin särmää ja luot tasapainoa kokonaisuuteen yhdistelemällä niiden kanssa kanssa punertavan ruskeaa terrakottaa, lämmintä, poltettua oranssia, vahvaa tummanpunaista tai aurinkoista kullankeltaista. Näitä värejä voit lisätä kokonaisuuteen tyynyillä, matoilla, kynttilöillä, kukilla tai syysistutuksilla.


Rivin Puutarhasuunnittelu - Hortensiat värittyvät syksyyn
Rivin Puutarhasuunnittelu - Kuivakukkia ruukkuihin
Rivin Puutarhasuunnittelu -Ruskan värejä terassille

Syksyiset ruukut ja koristeet

Valitse kasveja ja kukkia, jotka sopivat terassin tai parvekkeen jo olemassa oleviin sävyihin, tekstiileihin ja ruukkuihin, mutta toisaalta myös kasveja, jotka kestävät hieman kylmää ja yöpakkasia. Yhdistele hortensioita, krysanteemeja, orvokkeja, astereita, koristekaaleja, muratteja, kanervia ja hopeakäpäliä. Tai lisää istutuksiin monivuotisia perennoja kuten värikäslehtisiä keijunkukkia, pieniä havupuita esim. pienikokoisia tuijia, kartiovalkokuusia tai katajia, maksaruohoja, koristeheiniä kuten pronssisaraa tai yrttejä kuten vaikka salviaa. Jos siirrät ne ennen talven tuloa maahan, ne saattavat jatkaa elämää puutarhassasi seuraavana keväänä.

Rivin Puutarhasuunnittelu -Syysistutuksia
Rivin Puutarhasuunnittelu -Hakuropaju ja maksauoho
Rivin Puutarhasuunnittelu - hortensioita ja havuja

Voit myös yhdistellä asetelmissa eläviä kasveja sekä tekokasveja, silkki-ja kuivakukkia, heiniä tai kietaista kranssin köynnöksestä. Hanki lisäksi  somisteeksi muutama erikoinen ruukku toimimaan tilan katseenvangitsijana.


Rivin Puutarhasuunnittelu - kukka-asetelma heinistä
Rivin Puutarhasuunnittelu - herkkä kukka-asetelma
Rivin Puutarhasuunnittelu - näyttävä pantteriruukku
Rivin Puutarhasuunnittelu - näyttävä ruukku
Rivin Puutarhasuunnittelu - Viihtyisä, vehreä terassi
Rivin Puutarhasuunnittelu - Silkkikasveilla viihtyisyyttä terassille
Rivin Puutarhasuunnittelu - Viihtyisä terassi
Rivin Puutarhasuunnittelu - silkkikukat näyttävässä ruukussa

Tekstiilit ja somisteet

Tuo tilaan värien lisäksi lämpöä ja viihtyisyyttä tekstiileillä kuten taljoilla, pehmeillä tyynyillä, ulkomatoilla ja upottavilla lepotuoleilla. Voit vaihdella tekstiilejä ja tyynyjen päällisiä helposti vuodenaikojen mukaan.


Nykyään on saatavilla hyvin kosteuden- ja sateenkestäviä, kierrätysmateriaaleista tehtyjä mattoja, tyynyjä ja puutarhakalusteiden pehmusteita. Niiden sijaan kalusteille on saatavilla suojapeitteitä, joiden hankkimista kannattaa miettiä niiden erityisesti, jos säilytät kalusteita ei-lasitetulla terassilla läpi talven.


Rivin Puutarhasuunnittelu - Viihtyisä lasitettuterassi
Rivin Puutarhasuunnittelu - Sisusta terassisi syksyyn
Rivin Puutarhasuunnittelu - Sisusta parveke syksyyn
Rivin Puutarhasuunnittelu - Sisusta terassi

Valaistus ja lämmittimet

Valaisimet, lämmittimet ja erilaiset valonlähteet ovat kivoja, kun päivät lyhenevät ja kylmenevät. Ukolämmitin pidentää terassisi käytettävyyttä ja hanaa tunnelmaa luot pienellä tulipesällä, geelitakalla, erilaisilla ripustettavilla valoketjuilla, lyhdyillä ja kynttilöillä. Kannattaa tarkistaa, että valitset lämpimän väristä valaistusta kodikkaan tunnelman luomiseksi. Voit lukea lisää aiheesta aiemmasta postauksestamme


Rivin Puutarhasuunnittelu - Kynttilöillä viihtyisyyttä
Rivin Puutarhasuunnittelu - Upeilla kynttilöillä viihtyisyyttä
Rivin Puutarhasuunnittelu - Valoilla viihtyisyyttä terassille
Rivin Puutarhasuunnittelu - Lyhdyillä viihtyisyyttä terassille
Rivin Puutarhasuunnittelu - Valoketjuilla viihtyisyyttä terassille

Aurinkoista viikonlopun jatkoa,


Sanja & Sirpa








Comments


bottom of page