Matka alkoi 13 miljoonan asukkaan suurkaupungista Tokiosta. Vaikka Tokiossa sinällään on paljon nähtävää, tämän postauksen aihe on Tokion toinen toistaan upeammat puutarhat. Puutarhat ovat eri puolilla Tokiota, mutta metrolla pääsee nopeasti ja näppärästi paikasta toiseen.
Keisarillisen palatsin itäinen puutarha
Hyökkäsimme heti saavuttuamme lähellä olevaan Keisarillisen palatsin isoon ja upeasti muotoiltuun puutarhaan, jossa silmä lepää ja valtavilla aukioilla jalat rasittuvat.
Kyu-Furukawa
Kyu-Furukawa puutarhan on suunnitellut Josiah Conder 1917. Puutarha koostuu kahdesta osasta: ylemmästä englantilaistyylisestä ja alemmasta japanilaistyylisestä puutarhasta.
Teehuoneessa voi nauttia iltapäiväteetä tai pidellä sadetta.
Kun saavuimme lipunmyyntiin, niin ystävällinen virkailija kiirehti heti tuomaan meille sateenvarjon. Sen alla kiertelimme ihailemassa upeita syysruskan värejä. Kun yritimme palauttaa sateenvarjoa lähtiessämme, se ei mitenkään sopinut vaan ylitsevuotavan ystävällinen lipunmyyjä halusi ehdottomasti, että pidämme sateenvarjon. No sehän tuli kyllä ihan tarpeeseen...
Rikugien
Rikugien (= kuuden runon) puutarha rakennettiin jo 1700-luvun alussa. Sitä ja Koishikawa Korakuenia pidetään Tokion kauneimpina puutarhoina. Mielestäni alla oleva kaarisilta on erityisen runollisen näköinen.
Puutarhan hämärillä perukoilla oli epämääräisen näköinen pieni rakennus, joka toimitti WC:n virkaa. Ensiksi tuntui, että yritän sinnitellä hotelliin asti, ettei tarvitse mennä kenties siivottomaan naistenhuoneeseen, mutta olisi pitänyt arvata: kaikkialla Japanissa on super puhdasta ja wc-istuimet tietysti lämmitettyjä!
Koishikawa Korakuen
Ei uskoisi, että kiireisen ja sykkivän Tokion vilske on kulman takana, sillä siitä ei ole tietoakaan, kun vaeltaa useita vuosisatoja sitten rakennetussa puutarhassa, joka säteilee syvää rauhaa ja kauneutta. Kumpi on vaikuttavampaa: puutarhojen silmää hivelevä kauneus ja värit vai niiden tasapainoisuus ja ympärillä vallitseva rauha?
Olemme innokkaita japanilaisten puutarhojen ihailijoita, joten jos haluat lukea aikaisempia postauksiamme Japanista, niin niitä löydät: täältä ja täältä
Mukavaa viikonlopun jatkoa,
Sirpa
P.S. ensi postauksessa matka jatkuu Hakoneen ja Nagoyaan
ความคิดเห็น